Home Rady a návody Jak se orientovat v koření?

Jak se orientovat v koření?

Autor Va No

Říká se, že vrcholem kuchařského umění jsou vědomosti ze světa delikátních chutí, intenzivních vůní a výrazných barev koření. Jakmile tyto znalosti ovládáte, prostřednictvím správného koření dodáte připravovanému pokrmu tu správnou chuť a tím dovedete podávané jídlo k dokonalosti.

Které koření by nemělo ve vaší kuchyni chybět?

Ve vašem šuplíku či stojanu byste měli mít jak jednodruhové koření tak směsi koření. V každém případě je třeba mít na paměti, že trvanlivost koření se pohybuje od 6 do 12 měsíců. Po uplynutí této doby ztrácí své charakteristické aroma, proto bychom měli prošlé suroviny bez milosti vyhodit. Nehledě na to, že ho mají v oblibě moli. Co se týče jednodruhového koření, chybět by vám neměly pepř, kmín, paprika, oregano, kari, bobkový list a skořice.

Když chcete něco extra

Výše je zmíněno základní vybavení kuchyně, co se koření týče. Při jeho koupi byste se neměli orientovat pouze cenou, ale hlavně kvalitou. Díky kvalitnímu koření podtrhnete výslednou chuť jídla, a přitom ho nebudete potřebovat velké množství. Vrátíme-li se ke jmenovaným druhům, k některým z nich si můžete pořídit jejich lepší verzi. Pepř si kupte nejen černý, ale též bílý, zelený a růžový. Kmín se doporučuje římský, neboť má výraznější a ostřejší aroma. U papriky kromě sladké a pálivé vsaďte na uzenou, které nechybí typická kouřová chuť.

Na co si dát pozor při koupi kořenících směsí?

U směsí koření pečlivě prostudujeme obal, jenž nám odhalí, z jakého koření je namíchána, ideálně v jakém poměru. Přednost bychom měli dát směsím, které obsahují pouze koření a bylinky. Vyhneme se dochucovaným výrobkům, neboť se v nich zpravidla nacházejí nezdravá „éčka“. Též sledujeme obsah soli. Pokud si vybereme směsi ze skutečně kvalitních surovin, budou připravená jídla nejen výborně ochucená, ale též zdravá.

You may also like

Zanechat komentář

Provozovatelem  webu je
Ing. Vítězslav Kotík, MBA

U Michelského mlýna 1535
Praha 4
140 00

IČO: 42143659

DIČ: CZ7211162761

Bankovní spojení:

2001807788/2010
IBAN: CZ12 2010 0000 0020 0180 7788
SWIFT: FIOBCZPP

Kontaktovat nás můžete na mailu:
Redakce: info@press-media.cz

© Publikace PR článků Press-Media.cz | All rights reserved